Rok 2020 je tu

Jelikož je začátek nového roku, plánovala jsem si, jak udělám dlouhý článek na web s pořádnou bilancí roku 2019, případně shrnu i to, jak se mi dařilo v celé uplynulé dekádě. Jenže skutek utek a článek nikde…

Se čtením to nebylo kdovíjak slavné, a pokud by vás zajímalo, jaké knihy považuji (v rámci fantastiky) za nejlepší za uplynulý rok, můžete se podívat na článek, který vyšel na Dětech noci, případně se můžete mrknout na to, co jsem za rok 2019 přelouskala, na mém profilu na Goodreads.

A teď k tomu, co mě (potažmo vás) čeká letos:

– Na jaře vyjde román Před bouří, první díl trilogie Krysy apokalypsy u nakladatelství Host. Jakožto od autora to ode mě není ani trochu objektivní, ale věřte mi – to je věc, kterou si nechcete nechat ujít. O knize vás budu určitě ještě informovat.

– Je tu jistá pravděpodobnost, že se se mnou budete moct potkat v květnu na Světě knihy – všechno bude včas upřesněno.

– Plánuji, že se ukážu ještě aspoň na dvou dalších akcích v průběhu roku, ale to je zatím tak nějak v jednání a navíc kdoví, jak to bude s časem (jedná se o podzimní záležitosti).

Mě toho čeká samozřejmě mnohem víc, ale to jsou spíš „zákulisní“ věci…

– Musím dokončit finální (kosmetickou) redakci Před bouří.

– Podle toho, jaké úpravy proběhnou v jedničce (především, co se týče terminologie), musím upravit dvojku a poslat ji redaktorovi do Hostu.

– V ideálním případě bych chtěla dopsat trojku Krys, ale podle mého současného rozpoložení a toho, jak jsem si příběh nastavila, si spíš myslím, že se dopracuji do půlky a pak si dám pauzu. Respektive si odskočím k jinému příběhu, pravděpodobně se vrátím do Accadu. Sice nevím, jestli toho sirotečka bude někdo chtít, ale napsaného něco do zásoby mít můžu, no ne?

A předsevzetí?

Snažím si je nedávat – stejně nikdy nezhubnu (ačkoliv loni jsem shodila polovinu toho, co jsem si předsevzala, což je úspěch!) a něco mi říká, že stejně nikdy nepřečtu v jednom roce víc knih, než si jich pořídím (ale je to výzva!)…

Nicméně bych:

– ráda kupovala jen rozjeté série nebo osvědčené autory

– ráda začala pravidelně aspoň třikrát týdně cvičit (ne ani tak kvůli hubnutí, ale kvůli tomu, že jak jsem furt shrbená u ratolesti a nechám se od ní prostorově šikanovat v posteli, když se tam vplíží, jsem neustále celá rozlámaná)

– ráda bych začala trochu více (a lépe) pracovat se sociálními sítěmi a vlastním webem – ale to bude asi docela dřina… Říkala jsem si, že bych chtěla každý měsíc napsat alespoň jeden kratičký článek – buď s tím, co se děje nového, nebo s nějakou úvahou na nějaké konkrétní téma. Zatím mě tak nějak napadlo sepsat něco o tom, jaké to je psát s pidižvíkem za zadkem, ale vždycky jsem se dostala do vážných vod hraničících (jak by dnes jistojistě někdo řekl) s feministickým výlevem, nebo to bylo zkrátka moc dlouhé… No a na instagram bych čas od času chtěla zkusit dát nějaké citáty z knih.

Kromě toho jsem se zapojila na Goodreads do knižní výzvy a nastavila si, že bych chtěla přečíst 60 knih (a komiksů), tak uvidíme, jak to dopadne.

Napsat komentář